KREAmik
Malecafé

KREAmik malecafé, ligger i en firlænget ældre gård, i det skønne Nordsjælland med kig til Roskilde Fjord, kun 1 km fra Frederikssund. Her kan du hygge dig på café.
Du kan få noget lækkert at spise og drikke…. og samtidig være kreativ: male på keramik, forme ler m.m.

Sådan fik to søstre ideen til KREAcafeén

Jette var til sin søster Mariannes fødselsdag, hvor hver gæst malede en keramik genstand + et fælles fad til minde om en dejlig dag. Kombinationen af at være kreativ i hyggeligt samvær, at komme ned i ”gear” og nyde lidt til ganen, synes de begge godt om.

”Ja, og selv de gæster som ikke synes, de er kreative, fik lavet fine mesterværker” siger Jette.
Så der var ikke langt fra tanke til handling.

Jette er uddannet køkkenassistent + økonoma. Pt. arbejder hun enkelte dage i køkken på aktivitetscenter.
Hun har stor erfaring med tilberedning, indkøb, planlægning og regnskab. Jette har også Frederikssund fodboldGolf med sin mand Anders.

Marianne er uddannet bager + levneds-middeltekniker, er merkonom indenfor innovation og har mange års erfaring som produktudvikler.
Sidste år tog Marianne springet og arbejder nu kun i KREAmik.

Forberedelse og udvikling

Der blev indkøbt keramikovn, keramikprodukter, maling i alverdens farver, pensler etc. Vi tog på kursus i udlandet for at lære nyeste teknikker, glasering, brænding etc.

Mange timer gik med udvikling og inspirationskeramik, også m/hjælp fra familie og venner. Jettes mand byggede gårdens længer om, og efter lang tids forberedelse åbnede KREAmik 21/9 2019.

Meget er sket siden: Cafeen er udvidet, du kan nu også forme dit eget keramik m/ler, vi har fået dygtige medarbejdere og vi har flere ting på paletten. Alt dette kun fordi I skønne og trofaste gæster, elsker at hygge i vor lille KREAcafe. TAK

Hvad der viste sig… Fortid og nutid blandes

På den firlængede slægtsgård bor Jette og Anders med deres 3 børn, en hund og kattene Frøken og Mille som 3. generation.
Rundt omkring på lofter og i stalde var gemt en masse møbler og interiør fra tidligere beboere, som vi syntes var oplagt og sjovt at bruge i cafeen.

KREAmiks interiør og logofarver er nænsomt bygget op om gårdens historie, med farverne orange og brun, Som farver der blandes, mixer vi nu fortid og nutid i cafeen.
Orange symboliserer bl.a. kreativitet og glæde. Brun ro, ægte og oprigtig -netop det´ vi ønsker at skabe i vores cafe.

Alle farver men
Brun & orange…

Farven orange udstråler varme og glæde. Det siges at orange opfordrer og stimulerer til aktivitet, socialitet og øger kreativitet.
Farven brun er venlig og symboliserer imødekommen, stabilitet, struktur/praktisk og støtte. Brun er også beroligende og stabiliserende, udtrykker ærlighed, ægthed og begge ben plantet solidt i jorden.

Begreber og styrker, som KREAmik står for, og ønsker, at videregive til jer gæster.

Brun er også forbundet med jorden, økologiske og sunde naturlige produkter, det vi stræber at efterleve, når vi bruger råvarer til hjemmebag etc.

Genbrug og miljøvenligt

Som gårdens tidligere beboere sparer og passer vi på ressourcerne:

Bruger aviser/brugte kasser til færdig keramik.
Bobleplast er eget genbrug & fra vens firma.
Vikler elastik om færdig keramik når muligt. Du kan genbruge elastik.
Bruger farverester og materialer til nye teknikker.
Malerklude er gamle håndklæder.
Brænder energirigtigt i fyldte ovne.
Bruger genbrugsglas til beskidte pensler mm.
Bruger gamle trækasser til opbevaring.
Bruger gamle rengjorte møbler.
Testmalede krus og tallerkner bruges som service.
Laver mængde mad som forventes spist.

Nyheder fra KREAmik

Du kan abonnere på vores nyheder... så får du en kort mail, når vi lægger nyt på siden. Eksempelvis om spændende arrangementer.

2024 Uge 27 To dags Sjov KREAskole m/ bevægelse for børn

2024 Uge 27 To dags Sjov KREAskole m/ bevægelse for børn

På KREAmik´s 2 dags sommerferie skole mandag d. 1/7 og 2/7 – 2024, skal vi male på keramik, forme i ler, samt nørkle med forskellige materialer f.x. stof, garn, træ, sten mm. vi glæder os til at se piger og drenge i alderen 8-14 år. Skynd dig og book plads. Senest tilmelding er 24. juni – 2024.

læs mere